Dr. WACHA JUDIT klinikai főorvos,
belgyógyász-gasztroenterológus válaszol


Kérdésére Doktornő 24 órán belül választ küld, melyet a honlapunkon tud megtekinteni. Figyelem! Kérdése a válasszal együtt mások által is láthatóvá válik!

   

Összesen 3551 megválaszolt kérdés

1. oldal, összesen 351.

Következö oldal »

2017. 07. 26. 13:14 ()

Tisztelt Főorvosnő. Műtöttek vakbélgyullàssal illetve műtét közben sűrű gennyet tartalmazó bal oldali tuboovarialis abscessust, gyulladt jobb oldali tubát és phlegmonosusan gyulladt appendixet talaltak. Intraoperativ nőgyógyászati konzílium a szervek megkímélését véleményezte így kismedencei oncotomia ,alapos lavage, appendectomia ès drainage törtent. Tavaly oktoberben történt. Felkerestem egy nőgyógyászt aki petefészek cisztát talált nálam./március/ A ciszta kipukkadt és a folyadèk a hasüregembe került. /június/ Ekkor befektettek a kórházba. És egyszer kaptam infuziot. Majd megfigyeles miatt 5napig voltam bent. Kiengedtek. Aztan julius közepèn ismételten begörcsöltem. A orvosom elküldött a sürg .nőgyògyra .megvizsgáltak és kiderült h a folyadék nem szívodott fel, hanem továbbra is a hasüregemben van. Vérvétele küldtek.ultrangra . A vérvételből kiderult hogy gyulladas nincs a szervezetemben. Az ultrang pedig az utreus mögött 43x25mm -ez folyadèktócsa àbr . És ennyi. Most mi a teendő? Az orvosok nem mondanak semmit. A hasam rengeteget szokott fájni. Esetleg hová tudok menni a panaszaimmal? Azt sem tudom hogy okozhat e valamit ez a hasi folyadék. ? Azt mondtak majusban h felfogszívodni. De azóta is ott van.... kèrem segítsen hogy hová tudok menni a panaszaimmal illetve hogy milyen szakrendelésre menjek el . Nagyon szépen köszönöm hogy időt szànt a levelemre.

Kedves Kérdező!
A hasban lévő gyulladásos folyadékgyülemek sokszor nehezen szívódnak fel. Hüvelyi ultrahang segítségével tisztázni kell, hogy milyen a folyadék bennéke, tiszta vagy zavaros. Utóbbi esetben mintavételre van szükség a további beavatkozások szükségességének eldöntésére. Ha a folyadék tiszta, lehet vele várni. Keresse fel nőgyógyászát és konzultáljon vele ismételten.
Üdvözlettel:dr. Wacha Judit

2017. 07. 25. 20:12 ()

Jó napot kivánok doktornő. Én egy 34 éves férfi Zoltán vagyok. Én csak azt szeretném megkérdezni hogy 2017 június elsején Refluxot diagnosztizáltak nálam,annyit tudok róla hogy ez a nyelőcső gyulladása és ha nem kezelik nyelőcsőrákot okozhat. De mennyi idő múlva alakul ki rák csak azért kérdezem mert én nagyon félek a ráktól,évek kellenek hozzá? Egyébként a gégészem olyan gyógyhatású készítményeket írt fel nekem hogy Salvus víz lucerna tbl lenmag őrlemény. Válaszát köszönöm :Zoltán.

Kedves Zoltán!
Minden harmadik ember refluxos tünetekkel él együtt. A reflux nem okoz rákot, csak annak egy bizonyos fajtája, a Barrett nyelőcső esetében alakulhat ki néhány %-os eséllyel. A meglévő reflux egy működészavar, a tünetek függvényében kezelendő. Ha nincsenek súlyos tünetek, életmódi változtatások, enyhe tünetek esetén jó a Salvus viz, súlyosabb tünetek esetén svcsökkentő gyógyszerek szedése szükséges.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2017. 07. 25. 08:04 ()

Tisztelt Doktornő! 1 hete fáj a forgómnál a lábam. Hogy ha ülve előre hajolok olyan húzódó érzés. Azon kívűl csak néha fáj. 14, lány. Mitől lehet?

Kedves Kérdező!
Fiatalokon - ha nem ismert valamilyen fejlődési rendellenesség - leginkább ütés, sérülés, túlerőltetés válthat ki ilyet, de ezt érezted volna.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2017. 07. 23. 14:59 ()

Tisztelt Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy Édesanyám 54 éves, eddig egyetlen különösebb panasza sem volt az elmúlt 2 hétig. Azonban Július 4-én volt az első rosszulléte ( hányás, fejfájás, gyengeség) napszúrásra gyanakodva a helyettesítő orvosunk hanyagolta a vizsgálatot. Majd a következő héten újabb rosszulléte miatt ismét orvoshoz fordultunk, elkor jobb bordaívét fájlalta levegővételkor. Máig jó étvágyú, nem fogyott az elmúlt időszakban sőt inkabb hízott néhány kilót ami természetes volt számunkra mert régen kórosan sovány volt a gyakori idegeskedések miatt. Az akkor már műszakot irányító háziorvosunk vérvételt készíttetett anyukámmal. Mája jól tapintható volt a vizsgálaton. Májfunkciója volt magas 180 U/L minden más szonte normális eredményeket mutat. UH vizsgálaton talaltak a bal lebenyén két nagyobb echodús elváltozást 20*33*30 körülit és egy 60*55*40 es körülit a jobb lebenyén pedig egy 18 mm-es elváltozást. Most a CT vizsgálatra várunk , annak reményében, hogy előbyt élvez az aki vállalja , hogy az osztályta befekszik, befeküdt. Persze mint aggódó hozzátartozó kérdezem, hogy mik a kilátások. Nem tudok egy helyben ülni és várni, legalábbis nagyon nehéz. Életében műtéte soha nem volt, családban rákot , daganatot soha nem diagnosztizáltak, fogamzásgátlót körülbelül 2 evig szedett, vért soha nem kapott csak adott. Pentoxyl 500 mg-os értágítót szed. Életében alkoholt nagyon ritkán fogyasztott ezidáig is és egyben kiegyensúlyozott életet élünk , nem fogyasztunk túl zsíros ételeket. Ápolónőként dolgozik városunkban, mentális betegekkel fogalkozik. Vegyszerrel régen dolgozott cipőgyártásban ( ragasztó) ha az annak tekinthető (20 évvel ezelőtt). Teljesen panaszmentes volt ezidáig, köszönöm, hogy elolvasta, amennyiben lehetséges várom mihamarabbi válaszát. Köszönettel: Kiss Diána

Kedves Diána!
Bármennyire is szeretném megnyugtatni, amíg a vizsgálatokon nincs túl, nem tudok választ adni a kérdésére.Tisztázni kell a májban talált elváltozások eredetét.
Üdvözlettel: dr Wacha Judit

Töltse le ingyen

Dr. SZÉKELY GYÖRGY:
Az irritábilis bél szindróma korunkban c. tanulmányát!

dr. Wacha Judit
Orvosok
IBS teszt
dr. Wacha Judit