1

(76 válasz, Irritábilis bél szindróma fórumban)

Kedves bnemeth köszönöm a gyors válaszod, de azt nem mondhatom hogy megnyugtattál.. Annyira reménykedtem hogy  végre megtaláltam a megoldást.. Kiborít ez az egész.. Annyi mindenre tudnak gyógyszert gyártani-fejleszteni, ránk miért nem gondolnak??
Az én életem elég mozgalmas, nem csak a munkám miatt utazok, hanem a családdal is többször kell mennem, legtöbbször nem is tudom előre, csak szólnak hogy igyekezzek haza mert valahova menni kell(ene).
Az jutott még eszembe, hogy írtad, a bélmozgás - bélműködést a vegetatív idegrendszer szabályozza. De az ibs nem vegetatív igegrendszeri gond?? Mert hát az is "beles". Tehát a gyógyszer amit ibs -re adnak az a mi problémánkra nem lehet jó??  Egyébként én most Progasztro 825 Azt hiszem ez a neve) nevű készítményt szegódek, hátha ez jó lesz.. 2 hete iszom, de tegnap ettől függetlenül 2x is voltam wc-n..

2

(76 válasz, Irritábilis bél szindróma fórumban)

Helló! Én pontosan nem tudom, mi bajom van de már teljesen elkeseredtem.. Tavaly ősszel műtöttek, az epehólyagomat vették ki, és azóta időnként hasmenésem van..máskor meg szorulásom. Nagyon kellemetlen, mert a hasmenést nem tudom igazából semmihez kötni. Van, hogy hetekig elvagyok, még a vasszöget is megehetném, semmi gondom nincs.. ilyenkor nem számít a hurka-kolbász-káposzta-szalonna-kukoricás rizs-borsóleves-borsós rizs-libamáj, máskor meg egy db háztartási keksztől is görcsöl a hasam. Az életemet ez nagyban befolyásolja, nem tudok társaságba járni, kirándulni, shoppingolni mert ha reggel felkelek még nem tudom pár óra múlva hogy leszek. Szilveszter előtt étteremben voltunk, ott is legalább 5x voltam wc-n..És magyarázkodjak mindenkinek, hogy óó, hát ez van meg az van.. De mindíg csak nekem???? A doki aki műtött az enterobene nevű gyógyszert javasolta, vettem is. Na de nem szedhetem mindíg, mert akkor meg mikor tudok majd nagyvécére menni?? ha meg már megy a hasam akkor meg mindegy, nem?... Egy gasztroenterológussal is beszéltem, ő azt mondta hogy mivel nem állandóan van hasmenésem próbáljak meg ezzel együtt élni.. Hát köszönöm. Nem tudom Ő hogy tudná kivitelezni.. Munkába járni is kell, oda autóval járok, de oda-vissza 60km. Meg vannak kicsi gyerekeim, menni kell velük szülői értekezletre, fogadó órára, külön foglalkozásra.. na de így?? Hát ez az én bánatom..