1

(76 válasz, Irritábilis bél szindróma fórumban)

F27 írta:

Sziasztok.
Nekem 3 eve kezdodott minden egy villamcsapasra.
Egy kulfoldi natur ebed utan 2oraval felhullan hemperegtem a foldon hasi fajdalmakkal szedultem alig kaptam levegot stb...
Akkor ugy gondoltam elrontottam a hasam,mert utanna hasmensem volt,ami szepen meg is maradt 3ev ota kissebb nagyobb normalizalodassal.
Szepen lassan kiderult hogy a nehez legzesemet az alando felfuvodas okozta,persze elotte idegbetegnek allapitottak meg a helyi ejszakai orvosom smile

Nos nekem a tuneteim a kovetkezok folyamatosan.
Minden etel felfuj es azonnal nehez legzesem van ami szinte folyamatossan meg is van.
Reggelente 1 WC van ami hol ragacsos tehen lepenynek nez ki, ami minden esetbe szinte vilagos sarga szinu,neha pedig normalis amilyennek kellene lennie,de az esetek 99%-aban egyszer van naponta.
Sok esetben melegerzet es lever a viz kozben.
Megallas nelkul faj az egesz hasam alja.
Sok esetben reggel ha megebredek semmi bajom sincsen.
Mikor az elso rosszuletem volt akkor 90kg voltam,majd hirtelen lefogytam 70kg-ra. Pedig ettem.
Most jelenleg ott tartok hogy minden nap gyenge vagyok,olyan mintha nemszivodna fel semmi energia abbol amiket megeszek,ebbol kifolyolag kezdek gyengulni es szedulok is eleg sokat az energia hiany vegett.
Sok vizsgalaton voltam,de azok szerint makk egeszseges vagyok,kivevel a tukrozeseket nem vallaltam be,bar a doki szerint IBS em van nekem is.
Van itt valaki akinek a puffadas nehezlegzeshez is vezet ?
Mostani eszrevetelem az hogy zsiros dolgok,akar keves zsir is,csokolade,es a hagyma extra roszulletet is okoz melle.
Akar a vernyomasom is kiingadozhat szedules extra roszuletekkel.
Par napja ujra voltam ultrahangon es azt montak most is minden megfelelo meretu,es semmi elzarodas vagy mas problemat nem latnak.

Hello! Nagyjabol ezek a tuneteim vannak nekem is! A nehez legzes elsok kozott es a lever a viz szindroma!  Nekem 12 eve volt egy fekelyes vastagbel gyulladasom, de nem voltak ezek a tunetek jelen akkor, ezert gondolom, hogy most nincs ilyen jellegu bajom! ;-)