1

(11 válasz, Jó tudni! fórumban)

Aki nem mer kérdezni, az szégyell tanulni. (Közmondás)

Kolonoszkópia fájdalom elkerüléssel

Tabuk nélkül…

Aki előjegyzést kapott már egy kolonoszkópiai vizsgálatra, az egészen biztos, hogy első alkalommal környezete minden biztatása mellett is nagy izgalommal, félelemmel néz annak elébe…

Ez nem is csoda, mivel bárhol informálódik, csak bizonytalan válaszokat kap, mint fájdalmas, megterhelő, igen kellemetlen vizsgálat, de konkrétan senki nem mondja, hogy ne féljen… Másik oldalról az emberek egy része ezen kívül tabunak véli ezt a beavatkozást, és a szégyenérzet is motiválja félelmét.

Így az sem csoda, hogy jó lenne ezt a vizsgálatot minél sikeresebben megúszni…
Ehhez jól jöhet valamilyen segítség, különösen akkor, ha az sorstárstól, betegtárstól származik, akinek már több tapasztalata van ezekben a dolgokban.

A kolonoszkópia fájdalom elkerüléssel - egy teljesen új megközelítése a bódítás nélküli kolonoszkópia vizsgálatnak. A lényege az, hogy részletes tájékoztatást ad a kolonoszkópia-specifikus fájdalmairól, és emellett megoldási lehetőséget kínál a fájdalom elkerülésre. A szerző saját kutatási, vizsgálai tapasztalatai, illetve más betegek vizsgálati tapasztalatai alapján arra a következtetésre jutott, hogy a fájdalom ilyenkor akár nagyobb részben is elkerülhető.

Kedves Betegtársak,  ne szégyelljünk kérdezni, tapasztalatokat átvenni… Aki eddig ki is próbálta az ajánlott módszereket, azok közül mindenki pozitív kezdeményezésnek tartotta a kolonoszkópia fájdalom elkerüléssel  témájú leírást, még akkor is, ha bódítással kérte a beavatkozást. 

Ezen felbuzdulva, szélesebb körben is szeretnénk felajánlani segítségünket bárkinek díjmentesen, mert itt nem lehet veszíteni, csak nyerni… Keressenek fel bennünket az alábbi e-mail címen: julius.jooszolgaalat@gmail.com  Erről a témáról ilyen mélységű tájékoztatást még senki sem nyújtott a betegeknek.

Tisztelettel várjuk érdeklődésüket

Julius