1

(11 válasz, Jó tudni! fórumban)

Én még a nyár folyamán estem át egy teljes béltükrözésen (flex csőben kamera, gondolom nem kell bemutatni.. ) érzéstelenítést kértem, írattak egy papírt a lehetséges mellékhatások elfogadásáról ami rutin, utána kaptam egy érzéstelenítő injekciót majd a doki elvégezte a vizsgálatot. Senki sem hitte el hogy nem fájt.. Valóban érzésmentes volt. Ha oda kerül a sor én csak az érzéstelenítést javaslom, ekkor is kell kísérő ha autóval megyünk a kórházba mert utána kicsit kába vagy. Viszont sokkal hamarabb haza lehet menni mint pl az altatás után.

2

(76 válasz, Irritábilis bél szindróma fórumban)

Tudom hogy együtt kell élni vele, viszont sajnos még nem tehetem meg hogy kizárom a buszozást az életemből mivel a családban egyetlen autó van, az is munkavégzésre használt és sajnos nem általam sad Tejet én is ihatok, bár inkább nem kockáztatok sosem, az édesség csak bizonyos mennyiség után kavar be, legjobban az a baj hogy csokifüggő vagyok..

3

(76 válasz, Irritábilis bél szindróma fórumban)

Legelső alkalommal (körülbelül egy éve) nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget mivel úgy gondoltam hogy valamilyen étel miatt volt hasmenésem. Viszont amikor már rendszeresen kínzott ez a panasz olyan ételektől amiktől addig a pillanatig semmi bajom nem volt kezdtem gyanakodni hogy valami nincs rendben. Esetemben az a legérdekesebb hogy a tünetek akkor kezdtek egyre sűrűbbé válni amint leszoktam a dohányzásról (12 hónapja). Gastroenterológiai vizsgálat nálam sem mutatott ki semmilyen érzékelhető elváltozást. Az orvos Dicetel-t írt fel, egy ideig használt is, de úgy veszem észre hogy egyre kevesebbet ér. Az első hónapban a napi 2 tablettás adagot tartottam be, majd a napi egy tabletta is elegendő mennyiséggé vált. Viszont most kiújultak a tüneteim, lehetséges hogy visszaállok a napi 2 tablettára.
A buszos utazásoktól én is rettegek, ám ha a párom mellettem van (sejtésem szerint megnyugtat a jelenléte) a tünetek vagy egyáltalán nem jelentkeznek vagy elhanyagolható mértékben (nem kell rohannom a legközelebbi mellék helységbe). Egyes ételekre (erősen fűszeres), italokra (leginkább a kóla) feltűnően rosszul reagálok ám a betegségem kialakulása óta sajnos egyes szagokra is beindul a láncreakció, ami erősen kellemetlen szituációkhoz vezetett eddig.
Munkavégzésnél nem jelentett problémát (sajnos jelenleg alkalmi munkákból élek), bár ilyenkor fokozottan figyeltem a táplálkozásra (az is lehetséges hogy nem volt időm rosszul lenni smile  ) Reményeim szerint kizárólag pszichés eredetű az IBS betegségem és a problémáim részleges vagy teljes megoldásával megszűnnek a tünetek is.