Dr. WACHA JUDIT klinikai főorvos,
belgyógyász-gasztroenterológus válaszol


Kérdésére Doktornő 24 órán belül választ küld, melyet a honlapunkon tud megtekinteni. Figyelem! Kérdése a válasszal együtt mások által is láthatóvá válik!

   

Összesen 4202 megválaszolt kérdés

1. oldal, összesen 416.

Következö oldal »

2018. 02. 19. 13:03 ()

Tiszteletem Doktor nő,kezdeném az elejétől,részletesen.Január 1 óta leszoktam a dohányzásról(9 évig dohányoztam) és január 1-2 hetében rám jöttek rosszullétek (mellkasi fájdalom,szédülés,relatív magas vérnyomás 130-150 között,gyengeség érzet,szomjúság,légszomj,puffadás és intenzív verejtékezés) de ez decemberben is volt már 1-2 alkalommal de nem ilyen erősségű volt,ezen felül januárba minden reggel mikor elmentem wc-re a székletem sokkal hígabb volt a megszokottnál,majdnem mint hasmenéskor és hozzá tenném hogy ez is volt már tavaly ilyenkor is ,elég sűrűn,de nem foglalkoztam vele mivel nem folyton történt,hanem kisebb nagyobb szünetekkel. Január 30-án mikor újból rosszul lettem bementem a helyi ügyeletre ahol csináltak egy EKG-t ami nem volt kimagaslóan rossz,de pitvari septum defectus-ra gyanakodtak amivel be küldtek a sürgősségi osztályra,ahol vérvételből meg állapították hogy kicsit alacsony a kálium szintem(2.9 mmol/l) azt mondták hogy nem vészes de bent tartanak egy éjszakát "alkalmazott terápia:1000ml NaCl inf-ban 3 g KCl" reggel haza engedtek nagyon jól éreztem magam tele voltam energiával,de ez délutánra elmúlt és este újbóli rosszullét végett sürgősségi osztályon voltam ahol csináltak az eddigieken kívül egy mellkasi röntgent ami hála Istennek negatív lett,annyit mondtak hogy ez a dohányzásról való leszokás végett szorongás/idegesség léphetett fel próbáljak heti néhány alkalommal szedni nyugtatót,nem váltottam ki és haza jöttem abban a reményben hogy majd elmúlik.Következő nap dél környéken ettem pár falatott és rá kb 10 percre,elhatároztam hogy elfoglalom magam,teljes nyugalomban voltam mikor hirtelen kivert a víz,újból gyengeség a végtagokban,enyhe remegés,puffadás és este fele mikor kicsit jobban lettem újból sürgősségi osztályon voltam csak egy másik kórházban ahol csináltak egy EKG-t ami jó lett, adtak két szem frontint és azt mondták hogy a házi orvosomhoz járjak ne pedig sürgősségi osztályokra..Ez után elkezdtem maszek rendelésekre járni,csináltattam egy teljes Hasi UH-t ami negatív lett a pajzsmiriggyel együtt,ezután elmentem egy belgyógyász -kardiológus-hypertonológus-lipidológus Doktor úrhoz,akar csinálni egy terheléses vizsgálatot kért egy vérvételt és egy viz+ül. sorolom:elektrolit,vérkép,máj-és vesefunkció,lipidstatus,húgysav,VC,TSH,echo+ergometria vérvétel eredménye megvan már kettő van kiemelve a húgysav 498umol/l(nem nagyon eszek húst) és a Baktérium 31. Az emésztésemmel valami nincs rendben.Bélrendszeri tájékon hol baloldalon szúr be hol jobb oldalon kicsit lentebb nem jár jelentősebb fájdalommal inkább csak kellemetlen, és a székletem se normális(bél hurut,ill.enyhén híg,többnyire sárgás színű,illetve mikor állaga normális(ritkán) akkor fénylik) még mindig fáradékony,levert vagyok,végtagokba mintha izomláz lenne de nem tudom mitől(húgysav?),deréktáji fájdalom,inkább jobb oldalon(vese funkciót nézték még a sürgősségin,tehát az nem hiszem)puffadás is még fenn áll,teltség érzet is jelentkezik oktalanul.Ön szerint lehet valami komolyabb bajom,az elmondottak alapján?az összes eredményem megvan ha szüksége lenne a diagnózis felállításában! Várom megtisztelő válaszát!

Kedves Kérdező!
Az elektrolitháztartás zavara kiválthatta a kardiológiai tüneteket. Emésztőszervi problémái miatt pedig szükség lenne egy részletes kivizsgálásra, enélkül nehéz lenne bármilyen diagnózist felállítani.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2018. 02. 17. 16:45 ()

illetve még egy kérdés: a tájékoztató azt írja A betalocot nem lehet a Cipralex-szel szedni? akkor miért írták fel?

Kedves Kérdező!
Ezt beszélje meg kezelőorvosával, de vannak olyan helyzetek, amikor mindkét betegség kezelésre szorul, ilyenkor természetesen orvosi felügyelet mellett a kétféle szer együttes használata nem elkerülhető.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2018. 02. 17. 16:22 ()

Kedves Doktornő Cukros vagyok szedem a gyógyszereket azt szeretném kérdezni hogy Dalacin 300mg mos gyógyszert szedhetek e vírusos fertőzésre

Kedves Kérdező!
A Dalacin antibiotikum. Virusokra nem hat, csak bakteriális fertőzésre ajánlott. A cukorbetegségre nincs káros hatással.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

Töltse le ingyen

Dr. SZÉKELY GYÖRGY:
Az irritábilis bél szindróma korunkban c. tanulmányát!

dr. Wacha Judit
Orvosok
IBS teszt
dr. Wacha Judit