1

(16 válasz, Jó tudni! fórumban)

Kedves Márti !    39 éve kínkódom !  Tehát már régen nyugdíjas vagyok . Régen nem is vettek tudomást a dokik , majd elmúlik jelszóval !  kínlódtam tovább .
Nem sorolom mit és mit nem szedegettem !? SEMMI !  Most a RÉZ oldatot kortyolgatom pár hónapja , és az immodiumot szedem reggelente . Egy ideig jó , aztán újra rám tör , megvisel nagyon ez a bezártság . Ráadásul nem magyarázgatom , mivel ez nem publikus betegség , de NAGYON ? NAGYON kellemetlen !  1-2 nap koplalás után , erek nekiindulni az ügyeimet intézni . Néha az elkeseredés végső határán vagyok , mit tehetnék ????!!!!!!

Márti írta:

Sziasztok!
Lassan egy éve keseríti meg  az életemet  ez a betegség. Iker testvéremet kb. egy fél évvel előbb  érte el ez a betegség. Ő végigjárta az összes lehetséges orvosi vizsgálatot. de  nem találtak  semmi komoly  bajt. A reggeli hasmenés, majd evés után újra, vannak esetek amikor  többször is előfordul, és nem lehet kimozdulni, akkor  használ az imodium, most próbálkozom a borsmenta  olaj gél lágy  kapszulával . Egyenlőre semmi eredménye nincs, de kitartó leszek talán 3 hónap  után  segít. Szerintem  a stresszhez nincsen köze a betegségnek, legalább is  a  mi esetünkben  A nyugodt nyugdíjas években jött  elő ez a betegség.

2

(29 válasz, Jó tudni! fórumban)

Lona33 írta:

Tanácstalan vagyok az étrenddel kapcsolatban. 1 éve vannak problémáim. A HP vírus már nincsen bennem, de a haspuffadás már elviselhetetlen. Sokszor egy pohár víztől is. Hol találok konkrét étrendet? Most kitaláltam, hogy alig eszem, így jobb....de ez újabb hiánybetegségeket fog hozni.

Szia !   Szerintem konkrét étrend nincs , mindenkinél más az ami jó , vagy nem jó !
37 éve keseríti az életemet ez a baj , kezdetben komolyan se vettek ami akkor rosszul esett , mára már megtanultam együtt élni a bajjal . Ez azt jelenti , hogy nagy ívben elkerülöm a társaságot és elfoglalom magam nekem tetsző hobbikkal .
A kajára visszatérve , nem kaja függő ez a betegség !  Ennyi év alatt már kipróbáltam MINDENT !
Most ismét rossz passzban vagyok , a ZABKORPA ami segít valamit ! Napi 2x két evőkanállal vízzel  .